Benvinguts a la pàgina de 'El Pirata Octavi'!
rolex replica paypal replica tag heuer omega ceasuri replica

De Besalú al cor de El Pirata Octavi

Els dies 11 i 12 de febrer, a Besalú, vam tenir un d’aquells caps de setmana tan intensos que caldran moltes setmanes per pair del tot. Aquest Besalú Pirata va ser gràcies a les moltes setmanes de preparació per part del Sergi Cicujano i l’Enric Guardiola, els dos membres de Nou Repte que, després de sentir l’entrevista que Jordi Basté va fer a la mare de l’Octavi, van decidir sumar-se a la causa. Gràcies al Sergi, a l’Enric i als incomptables besaluencs que es van sumar al ‘vaixell pirata’ en el que es va convertir Besalú, aquest cap de setmana.

Molta preparació, moltes ganes i molta gent que va anar sumant-se al que, inicialment, havia de ser una cursa solidaria, un diumenge al matí. Una cursa on, l’Enric i el Sergi, havien de córrer per col·laborar i ajudar-nos a donar difusió la causa. Del que havia de ser, al que va acabar sent, un món. Poc a poc, a cada correu, a cada trucada hi havia una nova activitat que engreixava el cartell fins arribar al que heu pogut veure.

Dissabte a la tarda, a les 18:30, els veterans del Girona F.C. i de la U.E. Figueres estaven a punt per començar el partit solidari. Qualsevol persona podia accedir a les instalacions, que el C.E. Besalú havia cedit, per tal de disfrutar del partit a canvi d’un donatiu. Amb l’entrada es donava un val pel sorteig que es va realitzar a la mitja part: Una participació a la Cursa de Muntanya 2017, organitzada per Besalú Cross i una fotografia ampliada cedida per l’Enric Guardiola. A la mitja part, també es va fer entrega d’una pilota signada per tots els jugadors del Girona F.C. i la U.E. Figueres, a l’Octavi.


En acabat, vam anar cap al Restaurant Castell de Besalú, que havia tancat les seves portes per rebre el desembarcament de El Pirata Octavi i on l’equip humà del restaurant, va col·laborar treballant sense cobrar. Més de cent persones es van aplegar en un sopar on va haver-hi temps per agraiments, xerrades al voltant de la solidaritat i l’esport, bon sopar i immillorable companyia. De nou, en acabar el sopar es va procedir al sorteig d’un quadre cedit per l’artista Isaac d’Aiguaviva, un parell de fotografies ampliades, realitzades per Enric Guardiola, inscripcions per la cursa de Desfrenats i una inscripció al Campus de Futbol d’Estiu del C.E. Besalú, entre tots els assistents. Molts llibres dedicats amb amb el cor i l’estima que moltes vegades no sabem verbalitzar, es van quedar a Besalú, aquella nit. Cal destacar la presencia de part dels equips del Girona F.C. i de la U.E. Figueres, així com la de l’il·lustríssim alcalde de Besalú, el sr. Lluís Guinó.

 

Aquest és l’agraïment que els pares van llegir als assistents al sopar i que fem extensible a la resta de besaluencs:

Agraïment al poble de Besalú

Vull donar-vos les gràcies, de tot cor, a tot el poble de Besalú. És evident que l’agraïment en majúscules, perdoneu-me, el faci en primera instància a l’Enric i en Sergi, de Nou Repte. Persones que fins avui eren desconegudes per mi, persones que no en sé gaire, per no dir res, però persones que han dedicat moltes hores a una causa que, nosaltres vivim a diari i que, només per això, em mereixen tot el meu respecte i admiració. Són dos àngels que hem trobat pel camí.

Encara em sorprenc i molt, al veure que de forma totalment altruista, dues persones que només em van sentir la veu i el que explicàvem un matí a la radio, hagin estat capaces de deixar estones de la seva vida per muntar un cap de setmana ple d’activitats, rialles, solidaritat i emotivitat. Moltes gràcies, nois!

D’altra banda, tot i que, tot comença amb aquestes dues grans persones, sé que la resta us hi heu sumat sense pensar-vos-ho. Heu estat còmplices d’aquest muntatge i d’aquest engranatge tan perfecte. Saviesa, respecte, empatia, solidaritat vers una família que no coneixíeu i que en sabeu allò que vàrem explicar a la ràdio. Sobretot destaco la solidaritat i l’empatia. Grans valors que us fa grans persones. Gràcies, Besalú! A tots: a l’Enric i al Sergi, de Nou Repte, a l’Ajuntament de Besalú, a les entitats i a totes i cadascuna de les persones que heu posat el vostre granet de sorra perquè aquest ‘Besalú Pirata’ fos una realitat.

D’aquesta experiència, d’aquest meravellós cap de setmana, de ben segur que tota la meva família s’emportarà grapats de moments inoblidables, d’això n’estic convençuda. I tot fent-ne reflexió a casa, cadascú, per edat i experiència vital, seran moments diferents. Però, tots, cadascú de nosaltres, ens emportarem la tranquil·litat de saber que, quan calgui, l’Octavi tindrà les pròtesis que necessita i podrà fer la vida d’un nen de la seva edat, fent les coses que fan els nens de la seva edat. Us ho agrairem eternament. Però no només, us ho ben asseguro! Ens heu donat una lliçó de solidaritat i, de Besalú, ens emportem amics. Mireu, d’amics hi ha de molts tipus però aquells que són capaços d’acariciar-te el cor, són per tota la vida i, amb nosaltres, podreu comptar-hi sempre.

MOLTES, MOLTES, MOLTES GRÀCIES, AMICS!

Marc i Anna

Diumenge al matí, molt d’hora, molta d’aquesta gent anònima de Besalú que va fer possible aquest Besalú Pirata, ja estava al peu del canó preparant-ho tot per començar a córrer. Paral·lelament, mentre en Sergi, l’Enric i tota la gent que va sumar-se a la cursa solidaria feien el recorregut per Besalú, en Marc Prat i els alumnes de la seva Escola de Bike Trial, van fer una exhibició de més d’hora i mitja que va aplegar centenars de persones, a la Plaça Prat de Sant Pere.

 

Per altra banda, les noies de Poeiti Maohi i de Mahine Vatai, ens oferien les seves danses polinesies a l’escenari de la Plaça de la Llibertat. Durant l’estona que va durar la cursa, es van anar repartint números amb cada donatiu, pel sorteig que es va fer en acabar la cursa: samarreta del F.C. Barcelona signada pels jugadors del primer equip, una altra del Girona F.C., igualment signada i una inscripció gratuïta per la Cursa de Muntanya 2017, organitzada per Besalú Cross. I, tot, amb un speaker de luxe que ens va acompanyar durant tots els actes, la nostra ‘Veu de Besalú’, l’Àngel, el mestre de cerimònies. I un ‘home a l’ombra’, el Germán, aquell que està a tot arreu i ningú veu però que, sense la seva impecable feina, res podria haver sortit tan fluit. Gràcies, nois!

Amb la gana feta, quedava la traca final. Els Joves de Besalú havien organitzat una ‘Calçotada Pirata‘ de primer nivell al pati de l’escola, on ens vam reunir prop d’un centenar de persones. Volem agrair, especialment, la presencia de la sra. Fina Surina, regidora de l’ajuntament de Besalú, que va acompanyar-nos, també, en aquest acte. Calçots i carn a la brasa de primera, iogurts, aigua, vi i cava (cedits per Aigües de St. Aniol, La Fageda i Casa Ravella) per acabar de celebrar un cap de setmana tan únic i irrepetible, com especial i emotiu. D’aquells que deixen petja a l’ànima, d’aquells que son capaços de muntar gent tan especial com la de Besalú.

Un cop acabat el dinar, els membres de Nou Repte, alma màter del Besalú Pirata, van fer entrega als pares de l’Octavi dels donatius rebuts per tota la gent que va passar per Besalú i va col·laborar amb la causa. El total de donatius rebuts és de 3.304,67€. Aquest import inclou els 300€ que van donar els veterans del Girona F.C. i els veterans de la U.E. Figueres i 200€ donats pel Besalú Club de Natació. Uns diners que cobriran, pràcticament al 100%, la propera pròtesi de l’Octavi.

 

Volem agraïr la col·laboració a tota aquelles entitats, organismes i persones que han fet, d’aquest Besalú Pirata, un cap de setmana que retindrem per sempre més al nostre cor:

A Nou Repte (Enric Guardiola i Sergi Cicujano) per sumar-se a la causa de El Pirata Octavi, organitzant un cap de setmana inoblidable, d’aquells que deixen una petja eterna a l’ànima; a les respectives families de l’Enric i el Sergi, per ser-hi, per acompanyar-nos, per fer-ho tot molt més fàcil i per l’escalf; a l’Ajuntament de Besalú, i a l’il·lustríssim alcalde, sr. Lluís Guinó, per acompanyar-nos al Sopar Solidari i per les seves paraules; al sr. Miquel Portas, regidor d’Obres i Serveis, per ser-hi sempre, fent que aquest engranatge no s’encallés mai; al sr. Albert Serra, regidor d’Urbanisme, Medi Ambient i Esports, pel grandíssim partit de futbol i per acompanyar-nos al Sopar Solidari; a la sra. Fina Surina, regidora de Benestar, Salut i Turisme, per acompanyar-nos a la ‘Calçotada Pirata’ i per les seves paraules de suport; al C.E. Besalú per la cessió de les seves instal·lacions i per l’equip humà gràcies al qual es va poder fer el partit de futbol solidari i per donar la inscripció al seu Campus d’Estiu, per sortejar-la; als veterans del Girona F.C. i la U.E. Figueres (i als respectius clubs) per sumar-se a la causa de El Pirata Octavi amb el partit de futbol benèfic amb el que ens van fer disfrutar tant; al Restaurant Castell de Besalú i a tot el seu equip, per fer-nos sentir com a casa en tot moment; als amics de Besalú Cross per la donació de les inscripcions gratuïtes a la Cursa de Muntanya 2017, sortejades durant el cap de setmana; al Club de BTT Desfrenats per la donació de les inscripcions a la cursa sortejades durant el cap de setmana; al Manel Torres i al Pere Hidalgo per acompanyar-nos al Sopar Solidari i per posar una mica de llum a la part que habitualment no es veu dels reptes solidaris i l’esport; al Marc Prat per sumar-se a la causa amb la seva Escola de Bike Trial, i per la fantàstica exhibició de bike trial que ens va deixar amb la boca oberta i el cor en un puny; a les empreses EPSA-TEICON Excavacions i Pintures, S.A., a Auto Elèctric Besalú, a Construccions Vicenç Bosch i Transport Lluc, per la seva inestimable col·laboració en la construcció del circuit de bike trial; a les noies de Poeiti Maohi i Vahine Matai per fer-nos viatjar amb les seves danses polinesies; a l’Àngel, speaker oficial que es va deixar la veu durant tot el cap de setmana perquè ningú es perdés detall; al Germán, l’ “home a l’ombra” que estava a tot arreu, a tothora, i feia que tot sortís a la perfecció, sense que ningú se n’adonés; al Toni Forns (gràcies al qual vam aconseguir la samarreta signada pels jugadors del primer equip del F.C. Barcelona) i al Vadó Buch que, com a fotògrafs, ens van acompanyar amb les seves càmeres per immortalitzar aquest cap de setmana tan intens; a la Perruqueria TXIC, a la Perruqueria Montse i al bar Miqwahs, per la seva col·laboració en la venda de tiquets pel Sopar Solidari i per la Calçotada; a la Imprempta Pagès, per les seves donacions en forma de butlletes pels sortejos, pòsters, etc.; a l’ Institut-Escola de Besalú, per la seva col·laboració en la divulgació dels actes; als Joves de Besalú, per fer-nos acabar un cap de setmana esgotador amb les energies al màxim amb una calçotada de final antològic; i a tots els voluntaris que van posar el seu granet de sorra de manera altruista perquè aquest Besalú Pirata fos tan i tan fantàstic i als que volem agrair, igualment, la seva impagable tasca.

A tots, de cor, moltíssimes gràcies!

 

« 1 de 3 »

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Idioma
Entrevista de Jordi Basté (RAC1)
On trobar el llibre?
On ha arribat El Pirata Octavi?
Agraïment dels pares
Donatius